Zoals bij een dergelijke transactie gebruikelijk is, zal deze verkoopprijs bij de afronding ervan nog kunnen worden aangepast.

De verkoop heeft betrekking op de volledige perimeter van Dexia Asset Management. Ze kadert in het ordentelijke ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangevat, en vormt een van de laatste belangrijke stappen in dit plan.

Deze transactie, die nog de goedkeuring moet krijgen van de toezichthouders en de Europese Commissie, zou in het eerste kwartaal van 2013 kunnen worden afgerond.

Het geconsolideerd resultaat en de solvabiliteitsratio's van de Groep zullen door deze transaktie niet ingrijpend veranderen. Dexia zal de gedetailleerde impact van de verkoop op zijn financiële staten en zijn reglementaire ratio's toelichten bij het afronden van de transactie.

Koersdoel 0,01 euro

Dirk Peeters van KBC Securities merkt op dat, wat er ook gebeurt, de aandelen Dexia zo goed als niets waard zijn. Hij handhaaft een rating afbouwen voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van zeggen en schrijven 0,01 euro.

Zoals bij een dergelijke transactie gebruikelijk is, zal deze verkoopprijs bij de afronding ervan nog kunnen worden aangepast. De verkoop heeft betrekking op de volledige perimeter van Dexia Asset Management. Ze kadert in het ordentelijke ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangevat, en vormt een van de laatste belangrijke stappen in dit plan. Deze transactie, die nog de goedkeuring moet krijgen van de toezichthouders en de Europese Commissie, zou in het eerste kwartaal van 2013 kunnen worden afgerond. Het geconsolideerd resultaat en de solvabiliteitsratio's van de Groep zullen door deze transaktie niet ingrijpend veranderen. Dexia zal de gedetailleerde impact van de verkoop op zijn financiële staten en zijn reglementaire ratio's toelichten bij het afronden van de transactie. Koersdoel 0,01 euro Dirk Peeters van KBC Securities merkt op dat, wat er ook gebeurt, de aandelen Dexia zo goed als niets waard zijn. Hij handhaaft een rating afbouwen voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van zeggen en schrijven 0,01 euro.