Ze behouden dus het aandelengewicht op 30 % in onze referentieportefeuille.

Diverse elementen pleiten immers voor een gematigde belegging in aandelen. De economische groei in de Verenigde Staten en in de groeilanden zal aanhouden en in Europa wordt in de tweede helft van het jaar een verbetering verwacht.

Bovendien speelt de zoektocht naar rendement in de kaart van aandelen gezien hun aantrekkelijke waardering en dividenden die ze bieden in vergelijking met de lage obligatierente.

Hoewel er nog een aantal problemen blijven bestaan (zwakke economische groei, schulden), zullen de Europese aandelen dankzij de verwachte verbeterde omgeving hun achterstand op hun Amerikaanse tegenhangers verder wegwerken.

Aangezien ze goedkoper zijn dan in de Verenigde Staten, worden Europese aandelen overwogen in de referentieportefeuille.

De koersverandering in het Chinese economische beleid geeft Belfius nog meer vertrouwen in de dynamiek van de groei in China en in alle opkomende landen.

Daarom blijven de analisten van de bank, net zoals in 2012, bij de positieve positie voor de aandelen van de groeilanden, met een voorkeur voor China.

Ze behouden dus het aandelengewicht op 30 % in onze referentieportefeuille. Diverse elementen pleiten immers voor een gematigde belegging in aandelen. De economische groei in de Verenigde Staten en in de groeilanden zal aanhouden en in Europa wordt in de tweede helft van het jaar een verbetering verwacht. Bovendien speelt de zoektocht naar rendement in de kaart van aandelen gezien hun aantrekkelijke waardering en dividenden die ze bieden in vergelijking met de lage obligatierente. Hoewel er nog een aantal problemen blijven bestaan (zwakke economische groei, schulden), zullen de Europese aandelen dankzij de verwachte verbeterde omgeving hun achterstand op hun Amerikaanse tegenhangers verder wegwerken. Aangezien ze goedkoper zijn dan in de Verenigde Staten, worden Europese aandelen overwogen in de referentieportefeuille. De koersverandering in het Chinese economische beleid geeft Belfius nog meer vertrouwen in de dynamiek van de groei in China en in alle opkomende landen. Daarom blijven de analisten van de bank, net zoals in 2012, bij de positieve positie voor de aandelen van de groeilanden, met een voorkeur voor China.