Daarmee bevindt die waardering zich onder het gemiddelde van 14,90 voor de afgelopen 25 jaar. Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat daarnaast de rente op Baa corporate bond vorige week is teruggevallen tot onder 4,90%.

Dat rendement moet afgezet worden tegen een forward operating earnings yield van 6,80% voor de S&P 500. Aandelen blijven aantrekkelijk gewaardeerd tegenover obligaties, zo besluit Juvyns. Dat betekent dat de beurskoersen in de komende weken en maanden opnieuw kunnen stijgen.

Daarmee bevindt die waardering zich onder het gemiddelde van 14,90 voor de afgelopen 25 jaar. Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat daarnaast de rente op Baa corporate bond vorige week is teruggevallen tot onder 4,90%. Dat rendement moet afgezet worden tegen een forward operating earnings yield van 6,80% voor de S&P 500. Aandelen blijven aantrekkelijk gewaardeerd tegenover obligaties, zo besluit Juvyns. Dat betekent dat de beurskoersen in de komende weken en maanden opnieuw kunnen stijgen.