Bepaalde insiders hebben zich gisteren al duidelijk gepositioneerd gezien de stijging van 6,4% van gisteren. Maar zelfs tegenover de koers van woensdagavond bedraagt de premie die de familiale aandeelhouders - die al 73,8% van de aandelen in handen hebben - bieden maar 8,9%. De minderheidsaandeelhouders kunnen zich dan ook wat bekocht voelen.

De pil wordt des te bitterder omdat investeringen in de lange termijn groei wogen op de voorbije resultaten van de groep. In de eerste jaarhelft steeg de omzet met 9,4% maar de bedrijfswinst zakte met 14,9% door hogere grondstofkosten, hogere marketinguitgaven om de merknamen te ondersteunen en investeringen in een nieuw logistiek centrum.

De minderheidsaandeelhouders hebben dus redenen om ontgoocheld te zijn over de aangeboden premie, zelfs al is het aandeel sinds september - toen het 76 euro waard was - sterk gestegen. Tot nu was er geen echte reden te vinden voor de stijging, behalve dan een koersverhoging van ING.

Bepaalde insiders hebben zich gisteren al duidelijk gepositioneerd gezien de stijging van 6,4% van gisteren. Maar zelfs tegenover de koers van woensdagavond bedraagt de premie die de familiale aandeelhouders - die al 73,8% van de aandelen in handen hebben - bieden maar 8,9%. De minderheidsaandeelhouders kunnen zich dan ook wat bekocht voelen.De pil wordt des te bitterder omdat investeringen in de lange termijn groei wogen op de voorbije resultaten van de groep. In de eerste jaarhelft steeg de omzet met 9,4% maar de bedrijfswinst zakte met 14,9% door hogere grondstofkosten, hogere marketinguitgaven om de merknamen te ondersteunen en investeringen in een nieuw logistiek centrum.De minderheidsaandeelhouders hebben dus redenen om ontgoocheld te zijn over de aangeboden premie, zelfs al is het aandeel sinds september - toen het 76 euro waard was - sterk gestegen. Tot nu was er geen echte reden te vinden voor de stijging, behalve dan een koersverhoging van ING.