Groen licht werd ook verwacht omdat grootaandeelhouder Américal Móvil zich achter de emissie had geschaard. Omdat slechts 50,15% van de aandeelhouders aanwezig was, had América Móvil met een belang van 27,5% een meerderheid van stemmen.

KPN gebruikt de opbrengst van de emissie de komende jaren voor financiering (EUR 6 tot 7 miljard in de periode 2013 - 2015) en om de balans te versterken.

Een claimemissie is volgens het bedrijf de enige mogelijkheid voor het behouden van een investment grade credit rating. De aandelen worden na bekendmaking van de eerste kwartaalresultaten op 23 april op de markt gebracht.

Onlangs waren er geruchten dat Telefonica de Duitse KPN-dochter E-Plus wil overnemen. Topman Eelco Blok ziet substantiële synergievoordelen in het samengaan van beide bedrijven, maar volgens hem vinden er geen gesprekken plaats. KPN had E-Plus in 2012 al bijna verkocht, maar de beoogde koper kreeg de financiering niet rond.

Zoals verwacht hebben de aandeelhouders van KPN de claimemissie goedgekeurd. In ruil voor een aanzienlijk verwaterd aandelenkapitaal brengt KPN haar balans op orde. ABN Amro heeft een houdenadvies.

Groen licht werd ook verwacht omdat grootaandeelhouder Américal Móvil zich achter de emissie had geschaard. Omdat slechts 50,15% van de aandeelhouders aanwezig was, had América Móvil met een belang van 27,5% een meerderheid van stemmen. KPN gebruikt de opbrengst van de emissie de komende jaren voor financiering (EUR 6 tot 7 miljard in de periode 2013 - 2015) en om de balans te versterken. Een claimemissie is volgens het bedrijf de enige mogelijkheid voor het behouden van een investment grade credit rating. De aandelen worden na bekendmaking van de eerste kwartaalresultaten op 23 april op de markt gebracht. Onlangs waren er geruchten dat Telefonica de Duitse KPN-dochter E-Plus wil overnemen. Topman Eelco Blok ziet substantiële synergievoordelen in het samengaan van beide bedrijven, maar volgens hem vinden er geen gesprekken plaats. KPN had E-Plus in 2012 al bijna verkocht, maar de beoogde koper kreeg de financiering niet rond. Zoals verwacht hebben de aandeelhouders van KPN de claimemissie goedgekeurd. In ruil voor een aanzienlijk verwaterd aandelenkapitaal brengt KPN haar balans op orde. ABN Amro heeft een houdenadvies.