Swatch houdt de concurrentie op afstand met een sterk merk, de verticale integratie bij de productie en de wereldwijde distributie.

Swatch Group onlangs maakt bekend het belang in het detailhandelsconcern Rivoli Investments met 18% te hebben opgekrikt naar een meerderheidsbelang van 58%.

Financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt, die geen gevolgen heeft voor onze waardering van het aandeel.

De zet heeft wel strategische implicaties omdat het in Dubai gevestigde Rivoli Investments eigenaar is van meer dan 360 winkels in het Midden-Oosten.

Swatch krijgt ook toegang tot Dubai, een van de snelst groeiende markten in de regio. ABN Amro heeft een neutraal advies, maar blijft van mening dat het aandeel aantrekkelijk is voor de lange termijn.

Swatch houdt de concurrentie op afstand met een sterk merk, de verticale integratie bij de productie en de wereldwijde distributie. Swatch Group onlangs maakt bekend het belang in het detailhandelsconcern Rivoli Investments met 18% te hebben opgekrikt naar een meerderheidsbelang van 58%. Financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt, die geen gevolgen heeft voor onze waardering van het aandeel. De zet heeft wel strategische implicaties omdat het in Dubai gevestigde Rivoli Investments eigenaar is van meer dan 360 winkels in het Midden-Oosten. Swatch krijgt ook toegang tot Dubai, een van de snelst groeiende markten in de regio. ABN Amro heeft een neutraal advies, maar blijft van mening dat het aandeel aantrekkelijk is voor de lange termijn.