Hoewel ze worden beschouwd als meer risicovol, groeien biotechnologiebedrijven op het moment erg hard. Ze diversifiëren hun productportfolio en genereren een hoop contanten, daarmee verlagen ze de risico's.

Pfizer blijft favoriet bij de grote farmaceutische bedrijven

Pfizer blijft de favoriet van ABN Amro bij de grote farmaceuteutische bedrijven. In de koers van het aandeel is echter al veel goed nieuws verwerkt, zoals kostenbesparingen en succes met medicijnen die zijn gebaseerd op biotechnologie.

Er zitten nieuwe producten in het vat, maar er zullen altijd leemtes ontstaan tussen de komst van nieuwe medicijnen en het aflopen van patenten op bestaande medicijnen zoals Lipitor. Daarom halen de analisten van ABN Amro het aandeel van hun aanbevelingslijst, maar handhaven zij toch een stevig koopadvies.

Hoewel ze worden beschouwd als meer risicovol, groeien biotechnologiebedrijven op het moment erg hard. Ze diversifiëren hun productportfolio en genereren een hoop contanten, daarmee verlagen ze de risico's. Pfizer blijft favoriet bij de grote farmaceutische bedrijvenPfizer blijft de favoriet van ABN Amro bij de grote farmaceuteutische bedrijven. In de koers van het aandeel is echter al veel goed nieuws verwerkt, zoals kostenbesparingen en succes met medicijnen die zijn gebaseerd op biotechnologie. Er zitten nieuwe producten in het vat, maar er zullen altijd leemtes ontstaan tussen de komst van nieuwe medicijnen en het aflopen van patenten op bestaande medicijnen zoals Lipitor. Daarom halen de analisten van ABN Amro het aandeel van hun aanbevelingslijst, maar handhaven zij toch een stevig koopadvies.