De oorsprong van dit beleggerswantrouwen voor deze sector (die voorheen een defensief karakter had) komt volgens Arnaud Delaunay van Leleux uit de opéénstapeling van verschillende factoren : strengere regelgeving (lagere tarieven voor mobiele

terminatie en roaming), toegenomen concurrentie tussen de gevestigde exploitanten op de markt voor vaste en mobiele telefonie (100 mobiele operatoren in Europa tegen slechts 6 in de VSA en 3 in China...), de komst van nieuwe low cost

spelers op de markt, mature telefoniemarkten in Europa en tenslotte de substitutie van de nieuwe alternatieve communicatiemiddelen (zoals Skype, Facebook, enz...).

Eén van de meest door analisten opgevolgde indicatoren in de telecomsector is de ARPU (Average Revenue Per User). Deze indicator meet de gemiddelde omzet per klant en geeft een getrouw beeld van de operationele activiteit van een telecomoperator.

Tussen Q1/2012 en Q4/2013 is de gemiddelde omzet per klant met 14% gedaald. Delaunay heeft slechts een neutraal advies voor Mobistar.

De oorsprong van dit beleggerswantrouwen voor deze sector (die voorheen een defensief karakter had) komt volgens Arnaud Delaunay van Leleux uit de opéénstapeling van verschillende factoren : strengere regelgeving (lagere tarieven voor mobiele terminatie en roaming), toegenomen concurrentie tussen de gevestigde exploitanten op de markt voor vaste en mobiele telefonie (100 mobiele operatoren in Europa tegen slechts 6 in de VSA en 3 in China...), de komst van nieuwe low cost spelers op de markt, mature telefoniemarkten in Europa en tenslotte de substitutie van de nieuwe alternatieve communicatiemiddelen (zoals Skype, Facebook, enz...). Eén van de meest door analisten opgevolgde indicatoren in de telecomsector is de ARPU (Average Revenue Per User). Deze indicator meet de gemiddelde omzet per klant en geeft een getrouw beeld van de operationele activiteit van een telecomoperator. Tussen Q1/2012 en Q4/2013 is de gemiddelde omzet per klant met 14% gedaald. Delaunay heeft slechts een neutraal advies voor Mobistar.