Heineken heeft een zwak eerste kwartaal zondermeer achter de rug, maar de koers is daarvoor volgens SG Private Banking voldoende afgestraft.

Volume is organisch met 6,3% gedaald, maar de omzetdaling en daling van de EBIT (beia) bleven beperkt.

Pluspunten zijn de goede prijspolitiek en de kostencontrole (hoewel op dat vlak meer mogelijk moet zijn). De overname van grote delen van S&N geven nog geen financiële return, wat het sentiment drukt.

Aan een koersdoel van 28 EUR zou het aandeel noteren tegen 13,3 keer de consensuswinstschatting voor 2009. Aan 28 EUR zou de EV/EBITDA (consensus 2009) ongeveer 7,8 bedragen.

Heineken heeft een zwak eerste kwartaal zondermeer achter de rug, maar de koers is daarvoor volgens SG Private Banking voldoende afgestraft. Volume is organisch met 6,3% gedaald, maar de omzetdaling en daling van de EBIT (beia) bleven beperkt.Pluspunten zijn de goede prijspolitiek en de kostencontrole (hoewel op dat vlak meer mogelijk moet zijn). De overname van grote delen van S&N geven nog geen financiële return, wat het sentiment drukt.Aan een koersdoel van 28 EUR zou het aandeel noteren tegen 13,3 keer de consensuswinstschatting voor 2009. Aan 28 EUR zou de EV/EBITDA (consensus 2009) ongeveer 7,8 bedragen.