Van die opbrengst wordt 65% aan aandeelhouders uitgekeerd, ongeveer EUR 4,25 per aandeel. Volgens de halfgeleiderproducent is dat het maximale bedrag dat belastingvrij kan worden uitbetaald.

De resultaten van het onderdeel back-end worden niet meer geconsolideerd waardoor het accent meer op front-end komt te liggen.

Het onderdeel heeft veelbelovende resultaten overlegd in het afgelopen kwartaal door de sterke positie van ASMI in de markt voor atoomlaagdepositie.

De analisten van ABN Amro achten een verdere afbouw van het belang in ASM PT of een splitsing niet ondenkbaar. Ze denken dat aandeelhouders teleurgesteld zijn over de oppervlakkige studie en de sterke overtuiging dat ASMI het er op dit moment bij laat zitten.

De koersdruk op het aandeel kan ervoor zorgen dat beleggers de positieve vooruitzichten voor het onderdeel front-end veronachtzamen.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering kan voor hedgefondsen aanleiding zijn om de pair trading met ASMI en ASM PT te verlaten.

ABN Amro handhaaft de opinie Kopen voor ASMI, maar verlaagt het koersdoel naar EUR 33 van EUR 39. Binnen de sector geven de analisten van de bank de voorkeur aan ASML.

De marktwaarde van ASMI impliceert een korting van 40% op het aandeel, maar dat is overdreven. ABN Amro denkt meer aan 20%.

Op korte termijn blijft de koers onder druk staan, maar de analisten van de bank zien het aandeel ASM PT opveren. Op de lange termijn zijn de fundamentele waarden van het bedrijf sterk.

Van die opbrengst wordt 65% aan aandeelhouders uitgekeerd, ongeveer EUR 4,25 per aandeel. Volgens de halfgeleiderproducent is dat het maximale bedrag dat belastingvrij kan worden uitbetaald. De resultaten van het onderdeel back-end worden niet meer geconsolideerd waardoor het accent meer op front-end komt te liggen. Het onderdeel heeft veelbelovende resultaten overlegd in het afgelopen kwartaal door de sterke positie van ASMI in de markt voor atoomlaagdepositie. De analisten van ABN Amro achten een verdere afbouw van het belang in ASM PT of een splitsing niet ondenkbaar. Ze denken dat aandeelhouders teleurgesteld zijn over de oppervlakkige studie en de sterke overtuiging dat ASMI het er op dit moment bij laat zitten. De koersdruk op het aandeel kan ervoor zorgen dat beleggers de positieve vooruitzichten voor het onderdeel front-end veronachtzamen. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering kan voor hedgefondsen aanleiding zijn om de pair trading met ASMI en ASM PT te verlaten. ABN Amro handhaaft de opinie Kopen voor ASMI, maar verlaagt het koersdoel naar EUR 33 van EUR 39. Binnen de sector geven de analisten van de bank de voorkeur aan ASML. De marktwaarde van ASMI impliceert een korting van 40% op het aandeel, maar dat is overdreven. ABN Amro denkt meer aan 20%. Op korte termijn blijft de koers onder druk staan, maar de analisten van de bank zien het aandeel ASM PT opveren. Op de lange termijn zijn de fundamentele waarden van het bedrijf sterk.