Op dat vlak zal de aandacht vooral uitgaan naar Europa, waar de definitieve inflatiecijfers over april in Duitsland en Italië bekend worden gemaakt.

Daarnaast zal worden uitgekeken naar het verloop van de industriële productie in de eurozone in maart en de zogeheten ZEW-index over mei.

Deze laatste index geeft een indicatie over hoe investeerders tegen de Europese en de Duitse economie aankijken.

Tot slot moet uit de Amerikaanse gegevens over de detailhandelsverkopen blijken of Amerikaanse consumenten hun optimisme in april daadwerkelijk vast hebben weten te houden.

Op dat vlak zal de aandacht vooral uitgaan naar Europa, waar de definitieve inflatiecijfers over april in Duitsland en Italië bekend worden gemaakt. Daarnaast zal worden uitgekeken naar het verloop van de industriële productie in de eurozone in maart en de zogeheten ZEW-index over mei. Deze laatste index geeft een indicatie over hoe investeerders tegen de Europese en de Duitse economie aankijken. Tot slot moet uit de Amerikaanse gegevens over de detailhandelsverkopen blijken of Amerikaanse consumenten hun optimisme in april daadwerkelijk vast hebben weten te houden.