Enige tegenkracht ontstond toen de Chinese autoriteiten aangaven dat ze maatregelen zouden nemen (in de vorm van prijslimieten voor voedingsprijzen) om de oplopende inflatie te beteugelen.

De vrees ebde overigens snel weg toen bleek dat minder vergaande maatregelen zouden worden genomen.

Nu de publicatie van bedrijfsresultaten over het derde kwartaal ten einde loopt, zal de aandacht van de beurzen volgens ABN Amro weer meer worden gericht op gepresenteerdemacro-indicatoren.

Deze week verschijnen de eerste indicaties over de stemming onder inkoopmanagers in Europa en gegevens over de nog steeds in moeilijkheden verkerende Amerikaanse huizenmarkt.

Enige tegenkracht ontstond toen de Chinese autoriteiten aangaven dat ze maatregelen zouden nemen (in de vorm van prijslimieten voor voedingsprijzen) om de oplopende inflatie te beteugelen. De vrees ebde overigens snel weg toen bleek dat minder vergaande maatregelen zouden worden genomen. Nu de publicatie van bedrijfsresultaten over het derde kwartaal ten einde loopt, zal de aandacht van de beurzen volgens ABN Amro weer meer worden gericht op gepresenteerdemacro-indicatoren. Deze week verschijnen de eerste indicaties over de stemming onder inkoopmanagers in Europa en gegevens over de nog steeds in moeilijkheden verkerende Amerikaanse huizenmarkt.