Er rapporteren slechts een aantal bedrijven van het tweede garnituur, zoals bijvoorbeeld JDA Software, Carnival Corporation en Darden Restaurants.

Redelijke vraag naar Italiaanse staatsobligaties

Italië heeft vorige week succesvol langlopende obligaties uitgegeven. De vraag lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers

op een redelijk niveau en het vooraf maximaal gestelde bedrag werd opgehaald. Hiervoor moest echter wel fors meer rente betaald worden dan bij vorige emissies.

De Italiaanse rente loopt ook op in het kielzog van Spanje. Daarnaast is er twijfel ontstaan over het draagvlak van de regering-Monti voor de hervormingsagenda. Deze week zal de aandacht uitgaan naar een emissie van 2- tot 5-jaars obligaties door Spanje vandaag.

De Spaanse rente bereikte eerder deze week een piek boven het niveau van 7% (meer bepaald op 7,22%), maar ging in de afgelopen dagen weer wat lager. Toch is het twijfelachtig dat Spanje tegen een betaalbaar renteniveau geld zal kunnen ophalen op de kapitaalmarkten.

Er rapporteren slechts een aantal bedrijven van het tweede garnituur, zoals bijvoorbeeld JDA Software, Carnival Corporation en Darden Restaurants.Redelijke vraag naar Italiaanse staatsobligaties Italië heeft vorige week succesvol langlopende obligaties uitgegeven. De vraag lag volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een redelijk niveau en het vooraf maximaal gestelde bedrag werd opgehaald. Hiervoor moest echter wel fors meer rente betaald worden dan bij vorige emissies. De Italiaanse rente loopt ook op in het kielzog van Spanje. Daarnaast is er twijfel ontstaan over het draagvlak van de regering-Monti voor de hervormingsagenda. Deze week zal de aandacht uitgaan naar een emissie van 2- tot 5-jaars obligaties door Spanje vandaag. De Spaanse rente bereikte eerder deze week een piek boven het niveau van 7% (meer bepaald op 7,22%), maar ging in de afgelopen dagen weer wat lager. Toch is het twijfelachtig dat Spanje tegen een betaalbaar renteniveau geld zal kunnen ophalen op de kapitaalmarkten.