Algemeen wordt verwacht dat het Labor Department gaat melden dat de tewerkstelling in maart is verbeterd, zonder dat er evenwel sprake zal zijn van een echt grote sprong voorwaarts.

De consensusverwachting is dat er buiten de landbouwsector ongeveer 200.000 jobs zijn bijgekomen, tegenover slechts iets meer dan de 190.000 uit februari. De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel kunnen zijn gebleven.

Bij Deutsche Bank is Chief U.S. Economist Joseph LaVorgna van mening dat de werkloosheidsgraad zal zijn gedaald van 8,90% naar 8,80%. Volgens LaVorgna is er een jobcreatie van 300.000 nodig om van een trendbreuk te kunnen spreken.

Algemeen wordt verwacht dat het Labor Department gaat melden dat de tewerkstelling in maart is verbeterd, zonder dat er evenwel sprake zal zijn van een echt grote sprong voorwaarts. De consensusverwachting is dat er buiten de landbouwsector ongeveer 200.000 jobs zijn bijgekomen, tegenover slechts iets meer dan de 190.000 uit februari. De werkloosheidsgraad zou anderzijds stabiel kunnen zijn gebleven. Bij Deutsche Bank is Chief U.S. Economist Joseph LaVorgna van mening dat de werkloosheidsgraad zal zijn gedaald van 8,90% naar 8,80%. Volgens LaVorgna is er een jobcreatie van 300.000 nodig om van een trendbreuk te kunnen spreken.