Met nog een dag te gaan is het de drukste week sinds 16 september en bovendien boven het weekgemiddelde van Eur 14 mrd.

De risico-opslag van de Barclays index voor Europese Investment Grade bedrijfsobligaties bereikte dinsdag met 159 bps het laagste niveau sinds april 2010.

De recente daling komt vooral door de goede prestatie van obligaties van bedrijven uit de periferie en van financiële instellingen.

Door de daling van de Duitse rente gisteren, de 10-jaars daalde van 1,46% naar 1,38%, bereikte het absolute rendement van deze index van bedrijfsobligaties een nieuw dieptepunt op 2,17%.

Met nog een dag te gaan is het de drukste week sinds 16 september en bovendien boven het weekgemiddelde van Eur 14 mrd. De risico-opslag van de Barclays index voor Europese Investment Grade bedrijfsobligaties bereikte dinsdag met 159 bps het laagste niveau sinds april 2010. De recente daling komt vooral door de goede prestatie van obligaties van bedrijven uit de periferie en van financiële instellingen. Door de daling van de Duitse rente gisteren, de 10-jaars daalde van 1,46% naar 1,38%, bereikte het absolute rendement van deze index van bedrijfsobligaties een nieuw dieptepunt op 2,17%.