Volgens Mineweb zou er al voor een totaal bedrag van bijna 25 miljard dollar op nieuwe projecten zijn afgeschreven. Niet alleen worden nieuwe projecten op de lange baan geschoven, maar ook niet winstgevende operationele mijnen worden gesloten. Barrick Gold overweegt het sluiten van 12 van zijn 27 mijnen.

Op termijn kan deze evolutie de goudprijs alleen maar ondersteunen. Het aanbod aan goud zal opdrogen op een moment dat de vraag hoog blijft. Hier liggen kansen weggelegd voor kleinere goudmijnaandelen van bedrijven die aan lage kosten werken. Ze kunne namelijk het overnamedoelwit worden voor grotere bedrijven die over veel cash beschikken.

Volgens Mineweb zou er al voor een totaal bedrag van bijna 25 miljard dollar op nieuwe projecten zijn afgeschreven. Niet alleen worden nieuwe projecten op de lange baan geschoven, maar ook niet winstgevende operationele mijnen worden gesloten. Barrick Gold overweegt het sluiten van 12 van zijn 27 mijnen. Op termijn kan deze evolutie de goudprijs alleen maar ondersteunen. Het aanbod aan goud zal opdrogen op een moment dat de vraag hoog blijft. Hier liggen kansen weggelegd voor kleinere goudmijnaandelen van bedrijven die aan lage kosten werken. Ze kunne namelijk het overnamedoelwit worden voor grotere bedrijven die over veel cash beschikken.