De hogere gasprijzen aldaar en de goede handelsresultaten vanwege de koude winter droegen bij aan het resultaat.

Shell heeft tot nu toe al voor USD 4,5 mrd aan activaverkopen aangekondigd en moeilijke beslissingen genomen. Zo is USD 2,6 mrd op raffinage afgeschreven (14% van de activa).

Dat toont ook wel aan dat de downstream voorlopig nog zwak blijft. Shell blijft voor het tweede kwartaal nog voorzichtig, maar de verhoging van het dividend met 4% schept vertrouwen in voortgaande groei van de kasstroom op lange termijn. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

De hogere gasprijzen aldaar en de goede handelsresultaten vanwege de koude winter droegen bij aan het resultaat. Shell heeft tot nu toe al voor USD 4,5 mrd aan activaverkopen aangekondigd en moeilijke beslissingen genomen. Zo is USD 2,6 mrd op raffinage afgeschreven (14% van de activa). Dat toont ook wel aan dat de downstream voorlopig nog zwak blijft. Shell blijft voor het tweede kwartaal nog voorzichtig, maar de verhoging van het dividend met 4% schept vertrouwen in voortgaande groei van de kasstroom op lange termijn. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.