Hoe dat verband precies is, blijft echter hoogst onduidelijk. Duidelijk is in ieder geval dat Cyprus geen enkel voordeel heeft bij de prijsval van het goud.

Het land zou in totaal over ongeveer 13 ton aan goudreserves beschikken. Op basis van sommige bronnen zou het ongeveer 10 ton moeten verkopen om het huidige gat in het reddingsplan te dichten. Maar door de daling van de goudprijs zou die 10 ton al niet meer volstaan.

Op basis van de huidige prijs zou Cyprus al 12 ton goud moeten verkopen. Onder een prijs van 1175 dollar per ton zou Cyprus over onvoldoende goud beschikken om het reddingsplan rond te krijgen. De Cyprioten zijn dus geenszins gebaat bij een verdere afbrokkeling van de goudprijs.

Hoe dat verband precies is, blijft echter hoogst onduidelijk. Duidelijk is in ieder geval dat Cyprus geen enkel voordeel heeft bij de prijsval van het goud. Het land zou in totaal over ongeveer 13 ton aan goudreserves beschikken. Op basis van sommige bronnen zou het ongeveer 10 ton moeten verkopen om het huidige gat in het reddingsplan te dichten. Maar door de daling van de goudprijs zou die 10 ton al niet meer volstaan. Op basis van de huidige prijs zou Cyprus al 12 ton goud moeten verkopen. Onder een prijs van 1175 dollar per ton zou Cyprus over onvoldoende goud beschikken om het reddingsplan rond te krijgen. De Cyprioten zijn dus geenszins gebaat bij een verdere afbrokkeling van de goudprijs.