Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde met 7% naar EUR 107,4 miljoen. Ook dit was lager dan de verwachtingen van EUR 112 miljoen.

De afname was te danken aan Industrial Services, die een 13% lager bedrijfsresultaat van EUR 37,7 miljoen rapporteerde dankzij de impact van de zwakkere vraag bij de tak.

De Flow Control divisie bracht een met vorig jaar vergelijkbaar bedrijfsresultaat (EBITA) van EUR 69,7 miljoen naar buiten.

ABN Amro stipt aan dat de omstandigheden in de eerste helft van 2013 uitdagend waren. Dit geldt met name voor Industrial Services.

Daarnaast lag de nettowinst met EUR 73 miljoen beneden de verwachtingen van EUR 78,1 miljoen.

Er was al aangegeven dat de resultaten naar beneden bijgesteld moesten worden, door aanzienlijke investeringen door introductie van nieuwe productlijnen, extra marketing- en saleskosten en door kosten die gepaard gingen bij de opstart van greenfield producten. ABN Amro blijft koper van het aandeel.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde met 7% naar EUR 107,4 miljoen. Ook dit was lager dan de verwachtingen van EUR 112 miljoen. De afname was te danken aan Industrial Services, die een 13% lager bedrijfsresultaat van EUR 37,7 miljoen rapporteerde dankzij de impact van de zwakkere vraag bij de tak. De Flow Control divisie bracht een met vorig jaar vergelijkbaar bedrijfsresultaat (EBITA) van EUR 69,7 miljoen naar buiten. ABN Amro stipt aan dat de omstandigheden in de eerste helft van 2013 uitdagend waren. Dit geldt met name voor Industrial Services. Daarnaast lag de nettowinst met EUR 73 miljoen beneden de verwachtingen van EUR 78,1 miljoen. Er was al aangegeven dat de resultaten naar beneden bijgesteld moesten worden, door aanzienlijke investeringen door introductie van nieuwe productlijnen, extra marketing- en saleskosten en door kosten die gepaard gingen bij de opstart van greenfield producten. ABN Amro blijft koper van het aandeel.