Nexus Valve is een marktleider op het gebied van hydraulische componenten, die onder andere het gebruik tussen koud en heet water balanceren. ABN Amro blijft koper.

De overname kan worden gezien als een strategische stap voor Aalberts om meer blootstelling te krijgen aan climate control en ook om voet aan de grond te krijgen op de Noord-Amerikaanse climate control-markt.

Daarnaast zijn er cross-selling mogelijkheden voor Nexus Valve, omdat er gebruik kan worden gemaakt van de verkoopkanalen van Aalberts in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en China.

Climate control wordt bij Aalberts sinds vorig jaar gezien als een aparte bedrijfstak, omdat de markt een andere aanpak vereist dan andere installatieactiviteiten die Aalberts uitvoert.

Climate control is namelijk een tak waarbij wereldwijd moet worden verkocht, met architecten en huiseigenaren als belangrijkste contactpersonen.

Nexus Valve draagt vanaf maart bij aan de winst per aandeel, al lijkt dit op het eerste gezicht een insignificante bijdrage te leveren. Toch moet hier aan worden toegevoegd dat Aalberts al eerder heeft laten zien in staat te zijn om kleinere overnames te transformeren tot belangrijke bedrijfsonderdelen.

Nexus Valve is een marktleider op het gebied van hydraulische componenten, die onder andere het gebruik tussen koud en heet water balanceren. ABN Amro blijft koper. De overname kan worden gezien als een strategische stap voor Aalberts om meer blootstelling te krijgen aan climate control en ook om voet aan de grond te krijgen op de Noord-Amerikaanse climate control-markt. Daarnaast zijn er cross-selling mogelijkheden voor Nexus Valve, omdat er gebruik kan worden gemaakt van de verkoopkanalen van Aalberts in Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en China. Climate control wordt bij Aalberts sinds vorig jaar gezien als een aparte bedrijfstak, omdat de markt een andere aanpak vereist dan andere installatieactiviteiten die Aalberts uitvoert. Climate control is namelijk een tak waarbij wereldwijd moet worden verkocht, met architecten en huiseigenaren als belangrijkste contactpersonen. Nexus Valve draagt vanaf maart bij aan de winst per aandeel, al lijkt dit op het eerste gezicht een insignificante bijdrage te leveren. Toch moet hier aan worden toegevoegd dat Aalberts al eerder heeft laten zien in staat te zijn om kleinere overnames te transformeren tot belangrijke bedrijfsonderdelen.