De AAA ratings van VS, UK, Frankrijk en Duitsland kunnen gevaar gaan lopen, met het risico op een mogelijke downgrading tot gevolg. In ieder geval is de afstand tot een mogelijke downgrading kleiner geworden.

Hun kredietkwaliteit binnen de topcategorie is met andere woorden afgenomen. Alexander Kockerbeck, sovereign credit analist bij Moody's, gaan de vier landen alle vier hun schulden moeten afbouwen.

De Verenigde Staten bevinden zich momenteel nog maar in het beginstadium van schuldenafbouw en hebben zodoende nog een lange weg af te leggen. Daarnaast is het deficiet op de begroting vooral in het Verenigd Koninkrijk een probleem van serieuze omvang.

De AAA ratings van VS, UK, Frankrijk en Duitsland kunnen gevaar gaan lopen, met het risico op een mogelijke downgrading tot gevolg. In ieder geval is de afstand tot een mogelijke downgrading kleiner geworden. Hun kredietkwaliteit binnen de topcategorie is met andere woorden afgenomen. Alexander Kockerbeck, sovereign credit analist bij Moody's, gaan de vier landen alle vier hun schulden moeten afbouwen. De Verenigde Staten bevinden zich momenteel nog maar in het beginstadium van schuldenafbouw en hebben zodoende nog een lange weg af te leggen. Daarnaast is het deficiet op de begroting vooral in het Verenigd Koninkrijk een probleem van serieuze omvang.