Enkele hoofdpunten uit het rapport:

• De Europese markt voor hoog renderende bedrijfsobligaties is beïnvloed door het gelijktijdig stijgen van de spreads op staatspapier, de stijging van de spreads op hoog renderende obligaties en een hoge volatiliteit op de aandelenmarkt.

• Historisch gezien weerspiegelen de spreads in de hoog renderende markt niet zozeer de fundamentele waarden van dit segment, als wel de risicoaversie in de markt.

• Veel bedrijfsobligaties met een hoog rendement lijken verkeerd geprijsd vergeleken met de fundamentele waarde.

• Investeerders in deze hoog renderende obligaties moeten selectief zijn als het aankomt op het kiezen van sectoren en regio's waarin zij willen beleggen.

Alexandre Caminade (Allianz GI): "De perceptie van het risico van beursgenoteerde bedrijven en de obligaties die zijn uitgeven is aan het veranderen. Dit komt onder meer door de verslechterende kredietwaardigheid van overheden wiens obligaties lang werden beschouwd als risicovrij. Dit blijkt uit het onderzoek van AllianzGI dat vandaag is gepubliceerd in het rapport 'High-yield corporate bonds. Higher bond yield with reasonable credit risk'. De hoog renderende obligaties bieden momenteel een veel hogere spread vergeleken met een jaar geleden. Zij laten ook een grote volatiliteit zien, ondanks het feit dat er weinig bedrijven in gebreke blijven. Dit is duidelijk inconsistent."

Enkele hoofdpunten uit het rapport: • De Europese markt voor hoog renderende bedrijfsobligaties is beïnvloed door het gelijktijdig stijgen van de spreads op staatspapier, de stijging van de spreads op hoog renderende obligaties en een hoge volatiliteit op de aandelenmarkt. • Historisch gezien weerspiegelen de spreads in de hoog renderende markt niet zozeer de fundamentele waarden van dit segment, als wel de risicoaversie in de markt. • Veel bedrijfsobligaties met een hoog rendement lijken verkeerd geprijsd vergeleken met de fundamentele waarde. • Investeerders in deze hoog renderende obligaties moeten selectief zijn als het aankomt op het kiezen van sectoren en regio's waarin zij willen beleggen. Alexandre Caminade (Allianz GI): "De perceptie van het risico van beursgenoteerde bedrijven en de obligaties die zijn uitgeven is aan het veranderen. Dit komt onder meer door de verslechterende kredietwaardigheid van overheden wiens obligaties lang werden beschouwd als risicovrij. Dit blijkt uit het onderzoek van AllianzGI dat vandaag is gepubliceerd in het rapport 'High-yield corporate bonds. Higher bond yield with reasonable credit risk'. De hoog renderende obligaties bieden momenteel een veel hogere spread vergeleken met een jaar geleden. Zij laten ook een grote volatiliteit zien, ondanks het feit dat er weinig bedrijven in gebreke blijven. Dit is duidelijk inconsistent."