De rendementen op Portugese, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties stegen opnieuw en de credit default swaps (om zich te verzekeringen tegen wanbetalingen) bereikten nieuwe recordniveaus.

"A Big Mess", zo noemt Nenner de Europese eenheidsmunt. De euro is momenteel technisch oververkocht, maar de vooruitzichten op wat langere termijn blijven zonder meer grimmig.

Hij verwacht dat de koers van de euro in 2012-2013 duidelijk onder de huidige niveaus gaat noteren. De ideale situatie zou volgens Nenner zijn dat de eurozone wordt opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel.

De perifere landen zouden zo de kans krijgen om hun munt te devalueren zonder dat het al te veel stress op de financiële markten veroorzaakt.

De rendementen op Portugese, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties stegen opnieuw en de credit default swaps (om zich te verzekeringen tegen wanbetalingen) bereikten nieuwe recordniveaus. "A Big Mess", zo noemt Nenner de Europese eenheidsmunt. De euro is momenteel technisch oververkocht, maar de vooruitzichten op wat langere termijn blijven zonder meer grimmig. Hij verwacht dat de koers van de euro in 2012-2013 duidelijk onder de huidige niveaus gaat noteren. De ideale situatie zou volgens Nenner zijn dat de eurozone wordt opgesplitst in een noordelijk en een zuidelijk deel. De perifere landen zouden zo de kans krijgen om hun munt te devalueren zonder dat het al te veel stress op de financiële markten veroorzaakt.