Dit vertegenwoordigt de opname van ongeveer 91,84% van het volume van het bod van EUR 299,4 miljoen. Publi-T, Publipart en Arco Group hebben hun rechten uitgeoefend en ingeschreven op nieuwe aandelen voor een bedrag van respectievelijk EUR 135,5 miljoen, EUR 7,6 miljoen en EUR 30,9 miljoen.

De inschrijvingsperiode voor de rechten werd afgesloten op vrijdag 18 juni 2010. De 3.941.704 rechten die niet werden uitgeoefend tijdens de inschrijvingsperiode zullen te koop aangeboden worden als scrips in het kader van een private plaatsing voorbehouden aan institutionele beleggers.

Deze zal doorgaan op 22 juni 2010. Beleggers die scrips aankopen verbinden zich er onherroepelijk toe deze scrips uit te oefenen en in te schrijven op 1 nieuw aandeel per 4 scrips tegen de uitgifteprijs van EUR 24,80 per aandeel.

De handel in aandelen Elia System Operator NV op Euronext Brussel zal tijdelijk opgeschort worden tijdens de periode van de private plaatsing van de scrips.

De handel in aandelen zal worden hernomen na bekendmaking van de resultaten van deze plaatsing.

De resultaten van de private plaatsing van de scrips en het eindresultaat van het openbaar aanbod tot inschrijving zullen in principe bekendgemaakt worden via een persbericht op 22 juni 2010 en in de financiële pers gepubliceerd worden op woensdag 23 juni 2010.

De betaling van de uitgifteprijs, de realisatie van de kapitaalverhoging en de notering van de nieuwe aandelen en VVPR-strips op Euronext Brussel zullen naar verwachting op vrijdag 25 juni 2010 plaatsvinden.

Dit vertegenwoordigt de opname van ongeveer 91,84% van het volume van het bod van EUR 299,4 miljoen. Publi-T, Publipart en Arco Group hebben hun rechten uitgeoefend en ingeschreven op nieuwe aandelen voor een bedrag van respectievelijk EUR 135,5 miljoen, EUR 7,6 miljoen en EUR 30,9 miljoen. De inschrijvingsperiode voor de rechten werd afgesloten op vrijdag 18 juni 2010. De 3.941.704 rechten die niet werden uitgeoefend tijdens de inschrijvingsperiode zullen te koop aangeboden worden als scrips in het kader van een private plaatsing voorbehouden aan institutionele beleggers. Deze zal doorgaan op 22 juni 2010. Beleggers die scrips aankopen verbinden zich er onherroepelijk toe deze scrips uit te oefenen en in te schrijven op 1 nieuw aandeel per 4 scrips tegen de uitgifteprijs van EUR 24,80 per aandeel. De handel in aandelen Elia System Operator NV op Euronext Brussel zal tijdelijk opgeschort worden tijdens de periode van de private plaatsing van de scrips. De handel in aandelen zal worden hernomen na bekendmaking van de resultaten van deze plaatsing. De resultaten van de private plaatsing van de scrips en het eindresultaat van het openbaar aanbod tot inschrijving zullen in principe bekendgemaakt worden via een persbericht op 22 juni 2010 en in de financiële pers gepubliceerd worden op woensdag 23 juni 2010. De betaling van de uitgifteprijs, de realisatie van de kapitaalverhoging en de notering van de nieuwe aandelen en VVPR-strips op Euronext Brussel zullen naar verwachting op vrijdag 25 juni 2010 plaatsvinden.