Dit jaar was dat niet anders, blijkt dat er 909.000 nieuwe jobs in de Verenigde Staten in 2010 bijkwamen. Daarmee kan echter niet worden verhuld dat er sinds het uitbreken van de recessie miljoenen jobs verloren gingen.

Volgens de cijfers gepubliceerd door het Labor Department gingen er als gevolg van de recessie in totaal 8,75 miljoen jobs verloren. Die jobs zijn voorlopig nog niet teruggewonnen en het kan nog wel een tijdje duren alvorens het zover is.

Ward McCarthy, chief financial economist bij Jefferies & Co. in New York, is van mening dat het nog meerdere jaren gaat duren alvorens de werkloosheidsgraad in de VS weer een normaal niveau heeft bereikt.

Dit jaar was dat niet anders, blijkt dat er 909.000 nieuwe jobs in de Verenigde Staten in 2010 bijkwamen. Daarmee kan echter niet worden verhuld dat er sinds het uitbreken van de recessie miljoenen jobs verloren gingen. Volgens de cijfers gepubliceerd door het Labor Department gingen er als gevolg van de recessie in totaal 8,75 miljoen jobs verloren. Die jobs zijn voorlopig nog niet teruggewonnen en het kan nog wel een tijdje duren alvorens het zover is. Ward McCarthy, chief financial economist bij Jefferies & Co. in New York, is van mening dat het nog meerdere jaren gaat duren alvorens de werkloosheidsgraad in de VS weer een normaal niveau heeft bereikt.