Volgens Treasury Department in Washington is 90% van de Amerikaanse staatsobligaties in buitenlandse handen. Dat betekent dat de Verenigde Staten afhankelijk zijn van het buitenland voor hun financiering.

De ratinghuizen laten stilaan blijken dat dergelijke situatie onhoudbaar is en dat ze graag zouden zien dat de Verenigde Staten eindelijk werk maken van het afbouwen van de schuldenberg.

Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer de Amerikanen er niet in slagen om het deficiet op de begroting terug te dringen, gaan de buitenlandse beleggers Amerikaanse staatsobligaties mijden. Dit scenario moet kost wat kost voorkomen worden.

Volgens Treasury Department in Washington is 90% van de Amerikaanse staatsobligaties in buitenlandse handen. Dat betekent dat de Verenigde Staten afhankelijk zijn van het buitenland voor hun financiering. De ratinghuizen laten stilaan blijken dat dergelijke situatie onhoudbaar is en dat ze graag zouden zien dat de Verenigde Staten eindelijk werk maken van het afbouwen van de schuldenberg. Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer de Amerikanen er niet in slagen om het deficiet op de begroting terug te dringen, gaan de buitenlandse beleggers Amerikaanse staatsobligaties mijden. Dit scenario moet kost wat kost voorkomen worden.