De risico's op zo'n scenario zijn volgens Buiter niet afgenomen ingevolge de recente aankondiging van de Europese Centrale Bank met betrekking tot de inkoop van eigen obligaties. Het OMT-programma zou de tail risico's moeten wegnemen, maar dat is dus niet het geval.

Meer beheersbaar

Volgens Buiter zijn de kansen op een Grexit toegenomen omdat dergelijke operatie momenteel beter beheersbaar is dan enkele weken geleden het geval was. Hij is van mening dat die kansen op het verlaten van de eurozone nog toenemen naarmate de tijd verstrijkt.

De leiders van troika schatten de risico's verbonden aan zo'n Grexit nu kleiner in dan voordien, ondanks de waarschuwing dat van de Duitse kanselier Angela Merkel dat een Griekse exit onheil met zich zou meebrengen en dus ten alle prijze zou moeten vermeden worden.

De risico's op zo'n scenario zijn volgens Buiter niet afgenomen ingevolge de recente aankondiging van de Europese Centrale Bank met betrekking tot de inkoop van eigen obligaties. Het OMT-programma zou de tail risico's moeten wegnemen, maar dat is dus niet het geval.Meer beheersbaar Volgens Buiter zijn de kansen op een Grexit toegenomen omdat dergelijke operatie momenteel beter beheersbaar is dan enkele weken geleden het geval was. Hij is van mening dat die kansen op het verlaten van de eurozone nog toenemen naarmate de tijd verstrijkt. De leiders van troika schatten de risico's verbonden aan zo'n Grexit nu kleiner in dan voordien, ondanks de waarschuwing dat van de Duitse kanselier Angela Merkel dat een Griekse exit onheil met zich zou meebrengen en dus ten alle prijze zou moeten vermeden worden.