Wat als republikeinen én democraten het been toch blijven stijf houden? Jim Cramer gelooft nooit dat het zo ver zal komen, maar heeft toch al een lijstje klaar met negen aandelen die u als de gesmeerde bliksem mag kopen wanneer de Verenigde Staten met hun klikken en klakken van de fiscale klip tuimelen. Het betreft de volgende aandelen:

Home Depot (TICKER: HD)

Home Depot heeft de koers al met 60% zien stijgen, maar die koers kan nog veel hoger wanneer het herstel in de vastgoedsector zich doorzet. Een correctie in geval van de fiscale klip zal volgens Cramer een enorme koopkans bieden.

Deckers Outdoor (TICKER: DECK)

Deckers is een verrassing op het lijstje van Cramer, want de koers van dit aandeel is dit jaar met ongeveer 40% gedaald. De verkoper van onder andere de Ugg boots mag volgens hem niet afgeschreven worden, het is slechts een kwestie van tijd alvorens de koers zal exploderen.

Toll Brothers (TICKER: TOL)

Cramer is er vast van overtuigd dat de turn-around op de Amerikaanse vastgoedmarkt een feit is en dan mag een aandeel als Toll Brothers niet in de portefeuille ontbreken. Toll haalt steeds meer contracten binnen, van een val van de fiscale klip zal dit aandeel slechts hooguit tijdelijk hinder ondervinden.

Verizon Communications (TICKER: VZ)

Met een dividendrendement van meer dan 5% is Verizon in de ogen van Cramer een absolute must als de koers zou corrigeren.

Sherwin-Williams (TICKER: SHW)

Als één van de hoogvliegers van 2012 (koers plus meer dan 70%) lijkt dit aandeel eerder een verkoopverkandidaat, maar de fundamentals zijn zo ijzersterk dat een koopadvies hier toch op haar plaats is.

Whirlpool (TICKER: WHR)

De koers van Whirlpool is verdubbeld op jaarbasis, maar dat betekent volgens Cramer dat dit aandeel extra in de gaten moet worden gehouden. Bij een correctie luidt het advies kort en goed kopen.

Starbucks (TICKER: SBUX)

Starbucks is aan 23,8x de winst momenteel goedkoop gewaardeerd. Cramer overdrijft misschien, maar hij noemt de fiscale klip een goede vriend van dit bedrijf. Waarschijnlijk bedoelt hij ook ditmaal dat een correctie een koopkans bij uitstek zou betekenen.

AT&T (TICKER: T)

Nog een aandeel met een dividendrendement van meer dan 5% en dat rendement kan nog verder oplopen wanneer de koers in reactie op een vrije val de fiscale klip afduikelt.

OfficeMax (TICKER: OMX)

Een verrassende winnaar in 2012, de koers is verdubbeld. OfficeMax bezit een belang in Boise Cascade, dat op het punt staat om naar de beurs te komen. Daardoor zal een grote meerwaarde aan de oppervlakte komen en die zal de fiscale klip meer dan compenseren.

Wat als republikeinen én democraten het been toch blijven stijf houden? Jim Cramer gelooft nooit dat het zo ver zal komen, maar heeft toch al een lijstje klaar met negen aandelen die u als de gesmeerde bliksem mag kopen wanneer de Verenigde Staten met hun klikken en klakken van de fiscale klip tuimelen. Het betreft de volgende aandelen: Home Depot (TICKER: HD) Home Depot heeft de koers al met 60% zien stijgen, maar die koers kan nog veel hoger wanneer het herstel in de vastgoedsector zich doorzet. Een correctie in geval van de fiscale klip zal volgens Cramer een enorme koopkans bieden. Deckers Outdoor (TICKER: DECK) Deckers is een verrassing op het lijstje van Cramer, want de koers van dit aandeel is dit jaar met ongeveer 40% gedaald. De verkoper van onder andere de Ugg boots mag volgens hem niet afgeschreven worden, het is slechts een kwestie van tijd alvorens de koers zal exploderen. Toll Brothers (TICKER: TOL) Cramer is er vast van overtuigd dat de turn-around op de Amerikaanse vastgoedmarkt een feit is en dan mag een aandeel als Toll Brothers niet in de portefeuille ontbreken. Toll haalt steeds meer contracten binnen, van een val van de fiscale klip zal dit aandeel slechts hooguit tijdelijk hinder ondervinden. Verizon Communications (TICKER: VZ) Met een dividendrendement van meer dan 5% is Verizon in de ogen van Cramer een absolute must als de koers zou corrigeren. Sherwin-Williams (TICKER: SHW) Als één van de hoogvliegers van 2012 (koers plus meer dan 70%) lijkt dit aandeel eerder een verkoopverkandidaat, maar de fundamentals zijn zo ijzersterk dat een koopadvies hier toch op haar plaats is. Whirlpool (TICKER: WHR) De koers van Whirlpool is verdubbeld op jaarbasis, maar dat betekent volgens Cramer dat dit aandeel extra in de gaten moet worden gehouden. Bij een correctie luidt het advies kort en goed kopen. Starbucks (TICKER: SBUX) Starbucks is aan 23,8x de winst momenteel goedkoop gewaardeerd. Cramer overdrijft misschien, maar hij noemt de fiscale klip een goede vriend van dit bedrijf. Waarschijnlijk bedoelt hij ook ditmaal dat een correctie een koopkans bij uitstek zou betekenen. AT&T (TICKER: T) Nog een aandeel met een dividendrendement van meer dan 5% en dat rendement kan nog verder oplopen wanneer de koers in reactie op een vrije val de fiscale klip afduikelt. OfficeMax (TICKER: OMX) Een verrassende winnaar in 2012, de koers is verdubbeld. OfficeMax bezit een belang in Boise Cascade, dat op het punt staat om naar de beurs te komen. Daardoor zal een grote meerwaarde aan de oppervlakte komen en die zal de fiscale klip meer dan compenseren.