De 85 superrijken bezitten meer dan de 3,50 miljard armsten in de wereld samen, zo blijkt uit een rapport dat door de Verenigde Naties werd bekendgemaakt. Meer dan 70% van de wereldbewoners leeft in landen waar de kloof tussen arm en rijk in de afgelopen 30 jaar sterk is toegenomen.

Maar volgens Tyler Durden van Zero Hedge moet het ergste nog komen. Een grote wurgslang dreigt ons financieel systeem de adem af te snijden. Wanneer dat systeem zou instorten, zullen de armsten de klappen nog veel harder voelen dan de rijken. Het dreigt bijzonder eenzaam te worden aan de top van de pyramide.

De 85 superrijken bezitten meer dan de 3,50 miljard armsten in de wereld samen, zo blijkt uit een rapport dat door de Verenigde Naties werd bekendgemaakt. Meer dan 70% van de wereldbewoners leeft in landen waar de kloof tussen arm en rijk in de afgelopen 30 jaar sterk is toegenomen. Maar volgens Tyler Durden van Zero Hedge moet het ergste nog komen. Een grote wurgslang dreigt ons financieel systeem de adem af te snijden. Wanneer dat systeem zou instorten, zullen de armsten de klappen nog veel harder voelen dan de rijken. Het dreigt bijzonder eenzaam te worden aan de top van de pyramide.