Het op mekaar afstemmen van computerservers, camera's, chronometers, het doorzenden van beelden naar de kijkers, valideren van toegangspassen, enz. behoren volgens Arnaud Delaunay van Leleux tot de uitdagingen die Atos bij elke Olympiade overwint.

Sinds 2008 wordt het bedrijf geleid door de voormalige CEO van France Télécom Thierry Breton (hij is ook een voormalige Franse minister van Economische Zaken en ex-topman van Bull en Thomson).

Deze manager heeft zijn managementmethode geintroduceerd bij een bedrijf dat in sneltempo de verliezen opstapelde.

Dit was het gevolg van een ruzie tussen twee aandeelhouders van het bedrijf die openlijk kritiek uitten op de strategie van de groep en de ontmanteling van Atos eisten.

Met de integratie van de computerdivisie van het Duitse industriële conglomeraat Siemens versnelde de groei vanaf het boekjaar 2011 en hierdoor is de groep uitgegroeid tot één van de top 10 spelers voor IT-diensten wereldwijd.

De Atosactiviteit is georganiseerd rond vier hoofdgebieden: outsourcing / systeemintegratie / gespecialiseerde diensten en technologische dienstverlening.

Het is die eerste activiteit die het meest belangrijk is voor Atos met 43% van de omzet.

Outsourcing: dit wordt gedefinieerd als een dienst die aan om het even welke onderneming toelaat om alle of een deel van zijn informaticasystemen uit te besteden om zo de kosten (zoals een uitbesteding van de bv. de boekhoudafdeling) te verminderen. In het eerste kwartaal van 2013 presteerde deze afdeling sterk doordat tal van nieuwe opdrachten werden binnengehaald in de sectoren van de telecommunicatie, media & technologie (+12,6%).

Ook in de transportsector en bij de overheid (waaronder ook departementen zoals volksgezondheid) werden er nieuwe contracten afgesloten (+7,2%).

Maar het meest interessante voor Atos zit in de contracten met haar klanten (langlopende contracten): 77% van de omzet is recurrent en dit geeft een goede zichtbaarheid op de activiteiten. Arnaud Delaunay heeft een koopadvies voor Atos.

Het op mekaar afstemmen van computerservers, camera's, chronometers, het doorzenden van beelden naar de kijkers, valideren van toegangspassen, enz. behoren volgens Arnaud Delaunay van Leleux tot de uitdagingen die Atos bij elke Olympiade overwint. Sinds 2008 wordt het bedrijf geleid door de voormalige CEO van France Télécom Thierry Breton (hij is ook een voormalige Franse minister van Economische Zaken en ex-topman van Bull en Thomson). Deze manager heeft zijn managementmethode geintroduceerd bij een bedrijf dat in sneltempo de verliezen opstapelde. Dit was het gevolg van een ruzie tussen twee aandeelhouders van het bedrijf die openlijk kritiek uitten op de strategie van de groep en de ontmanteling van Atos eisten. Met de integratie van de computerdivisie van het Duitse industriële conglomeraat Siemens versnelde de groei vanaf het boekjaar 2011 en hierdoor is de groep uitgegroeid tot één van de top 10 spelers voor IT-diensten wereldwijd. De Atosactiviteit is georganiseerd rond vier hoofdgebieden: outsourcing / systeemintegratie / gespecialiseerde diensten en technologische dienstverlening. Het is die eerste activiteit die het meest belangrijk is voor Atos met 43% van de omzet. Outsourcing: dit wordt gedefinieerd als een dienst die aan om het even welke onderneming toelaat om alle of een deel van zijn informaticasystemen uit te besteden om zo de kosten (zoals een uitbesteding van de bv. de boekhoudafdeling) te verminderen. In het eerste kwartaal van 2013 presteerde deze afdeling sterk doordat tal van nieuwe opdrachten werden binnengehaald in de sectoren van de telecommunicatie, media & technologie (+12,6%). Ook in de transportsector en bij de overheid (waaronder ook departementen zoals volksgezondheid) werden er nieuwe contracten afgesloten (+7,2%). Maar het meest interessante voor Atos zit in de contracten met haar klanten (langlopende contracten): 77% van de omzet is recurrent en dit geeft een goede zichtbaarheid op de activiteiten. Arnaud Delaunay heeft een koopadvies voor Atos.