Maar liefst drie op de vier bedrijven merkt echter niets van die opleving, waarbij vooral de kleine en middelgrote bedrijven aan de klaagmuur blijven staan. Het is inderdaad moeilijk voor die kleinere bedrijven om nog kredieten vast te krijgen bij de banken, de banken zijn op dat vlak heel voorzichtig geworden.

Het kan natuurlijk zijn dat het herstel van de kredietverlening met enige vertraging zal plaatsvinden, maar sommige economen twijfelen aan een dergelijk scenario. Steeds meer bedrijven blijken namelijk moeite te hebben om hun facturen al dan niet tijdig te betalen.

Maar liefst drie op de vier bedrijven merkt echter niets van die opleving, waarbij vooral de kleine en middelgrote bedrijven aan de klaagmuur blijven staan. Het is inderdaad moeilijk voor die kleinere bedrijven om nog kredieten vast te krijgen bij de banken, de banken zijn op dat vlak heel voorzichtig geworden. Het kan natuurlijk zijn dat het herstel van de kredietverlening met enige vertraging zal plaatsvinden, maar sommige economen twijfelen aan een dergelijk scenario. Steeds meer bedrijven blijken namelijk moeite te hebben om hun facturen al dan niet tijdig te betalen.