De technologiebedrijven hebben tot dusver goed gepresteerd, met vorige week al sterke cijfers bij Google en Intel. Gisterenavond publiceerden vervolgens Texas Instruments en vooral Apple meevallende resultaten.

De analisten merken op dat drie van de vier bedrijven die tot dusver rapporteerden beter dan verwachte cijfers bekendmaakte. Dat zou geïnterpreteerd worden als een signaal dat de economie het beter doet dan de meeste economen verwacht hadden.

In de afgelopen dagen hebben verschillende analisten hun prognoses voor het lopende kwartaal naar boven aangepast. Ze stellen daarbij vast dat de bedrijfsresultaten zich sneller herstellen dan algemeen was gedacht.

Het herstel van de bedrijfsresultaten zou zich nu in een volgende fase moeten vertalen in een economisch herstel. Daartoe is echter vereist dat de bedrijven opnieuw gaan aanwerven, zodat de werkloosheid kan dalen.

De technologiebedrijven hebben tot dusver goed gepresteerd, met vorige week al sterke cijfers bij Google en Intel. Gisterenavond publiceerden vervolgens Texas Instruments en vooral Apple meevallende resultaten. De analisten merken op dat drie van de vier bedrijven die tot dusver rapporteerden beter dan verwachte cijfers bekendmaakte. Dat zou geïnterpreteerd worden als een signaal dat de economie het beter doet dan de meeste economen verwacht hadden. In de afgelopen dagen hebben verschillende analisten hun prognoses voor het lopende kwartaal naar boven aangepast. Ze stellen daarbij vast dat de bedrijfsresultaten zich sneller herstellen dan algemeen was gedacht. Het herstel van de bedrijfsresultaten zou zich nu in een volgende fase moeten vertalen in een economisch herstel. Daartoe is echter vereist dat de bedrijven opnieuw gaan aanwerven, zodat de werkloosheid kan dalen.