Driekwart van Amerikaanse bedrijven kon beter dan verwachte kwartaalcijfers voorleggen, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg. De nettowinst is gemiddeld met 29% gestegen op groepsniveau.

De omzet steeg anderzijds met 9,20%. Op basis van de prognoses blijkt dat de bedrijven uit de S&P 500 ook volgend jaar opnieuw met recordwinsten gaan kunnen uitpakken.

Op basis van die verwachtingen blijkt dat de waarderingen op de beurs van Wall Street nog steeds aan de bescheiden kant zijn. De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt nu 12, rekening gehouden met de vooruitzichten voor 2011.

Dat is het goedkoopste niveau sinds 1988, tenminste wanneer geen rekening wordt gehouden met de zes maanden na het omvallen van Lehman.

Driekwart van Amerikaanse bedrijven kon beter dan verwachte kwartaalcijfers voorleggen, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg. De nettowinst is gemiddeld met 29% gestegen op groepsniveau. De omzet steeg anderzijds met 9,20%. Op basis van de prognoses blijkt dat de bedrijven uit de S&P 500 ook volgend jaar opnieuw met recordwinsten gaan kunnen uitpakken. Op basis van die verwachtingen blijkt dat de waarderingen op de beurs van Wall Street nog steeds aan de bescheiden kant zijn. De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt nu 12, rekening gehouden met de vooruitzichten voor 2011. Dat is het goedkoopste niveau sinds 1988, tenminste wanneer geen rekening wordt gehouden met de zes maanden na het omvallen van Lehman.