Die valutareserves bedragen samen bijna 7000 miljard dollar, waarvan alleen al in China 1300 miljard dollar. Japan heeft 1100 miljard dollar in kas. Tot dusver werden die reserves bij wijze van spreken automatisch in dollars belegd, maar daar dreigt nu verandering in te komen.

Wanneer de Aziaten besluiten om een deel van die reserves in goud te beleggen, kan de goudprijs in een mum van tijd door het plafond vliegen. De dollar zou namelijk dalen als gevolg van een verminderde vraag, waardoor het goud nog eens een extra duwtje in de rug zou krijgen.

Die valutareserves bedragen samen bijna 7000 miljard dollar, waarvan alleen al in China 1300 miljard dollar. Japan heeft 1100 miljard dollar in kas. Tot dusver werden die reserves bij wijze van spreken automatisch in dollars belegd, maar daar dreigt nu verandering in te komen. Wanneer de Aziaten besluiten om een deel van die reserves in goud te beleggen, kan de goudprijs in een mum van tijd door het plafond vliegen. De dollar zou namelijk dalen als gevolg van een verminderde vraag, waardoor het goud nog eens een extra duwtje in de rug zou krijgen.