Anderzijds deed 70% van de bedrijven het qua omzet beter dan verwacht. Dat is niet onbelangrijk, want in de afgelopen kwartalen wordt de omzet eerder dan de nettowinst in de gaten gehouden.

De hogere winsten zijn vaak het gevolg van kostenbesparingen, zodat vooral de omzetcijfers een indicatie kunnen geven over een economisch herstel of het uitblijven daarvan.

Charles Ortel, managing director bij Newport Value Partners, is echter niet zo optimistisch. Ortel is van mening dat de aanhoudend zwakke werkloosheidscijfers niet veel goeds beloven voor de toekomst.

Eerder vroeg of laat moet de omzetgroei gaan afvlakken, met alle gevolgen van dien. Treasury Secretary Timothy Geithner gaf gisteren overigens toe dat de Amerikaanse economie nog een lange weg heeft af te leggen.

Ortel denkt dat de Amerikaanse regering de verkeerde maatregelen gaat treffen. Vooral een verhoging van de belastingen zal volgens hem de aarzelende economische groei volledig afremmen.

Anderzijds deed 70% van de bedrijven het qua omzet beter dan verwacht. Dat is niet onbelangrijk, want in de afgelopen kwartalen wordt de omzet eerder dan de nettowinst in de gaten gehouden. De hogere winsten zijn vaak het gevolg van kostenbesparingen, zodat vooral de omzetcijfers een indicatie kunnen geven over een economisch herstel of het uitblijven daarvan. Charles Ortel, managing director bij Newport Value Partners, is echter niet zo optimistisch. Ortel is van mening dat de aanhoudend zwakke werkloosheidscijfers niet veel goeds beloven voor de toekomst. Eerder vroeg of laat moet de omzetgroei gaan afvlakken, met alle gevolgen van dien. Treasury Secretary Timothy Geithner gaf gisteren overigens toe dat de Amerikaanse economie nog een lange weg heeft af te leggen. Ortel denkt dat de Amerikaanse regering de verkeerde maatregelen gaat treffen. Vooral een verhoging van de belastingen zal volgens hem de aarzelende economische groei volledig afremmen.