Daaruit blijkt dat de groothandels vandaag de toekomst positief tegemoet zien. 60% van hen ervaart de markt als positief, 70% verwacht economische groei en 62% van de groothandels wil zich meer internationaal gaan profileren.

Aan het grootschalig sales- en marketingonderzoek van Graydon namen 130 groothandels deel. Zij gaven belangrijke inzichten op het vlak van markt- en sectorontwikkelingen.

Een eerste belangrijke conclusie is dat het best wel goed gaat met de sector van de groothandel in België.

"60% van de respondenten ervaart de markt vandaag als positief", zegt Bart Vanbaelen, Manager Marketing Information bij Graydon Belgium nv.

"Dat is, na de moeilijke economische tijden van de afgelopen jaren, een goed signaal. Maar tegelijkertijd ook een verrassend signaal: uit ons onderzoek van 2013, dus nog maar een jaar geleden, bleek immers dat toen slechts 35% van de groothandels de markt als positief ervoer."

Daaruit blijkt dat de groothandels vandaag de toekomst positief tegemoet zien. 60% van hen ervaart de markt als positief, 70% verwacht economische groei en 62% van de groothandels wil zich meer internationaal gaan profileren. Aan het grootschalig sales- en marketingonderzoek van Graydon namen 130 groothandels deel. Zij gaven belangrijke inzichten op het vlak van markt- en sectorontwikkelingen. Een eerste belangrijke conclusie is dat het best wel goed gaat met de sector van de groothandel in België. "60% van de respondenten ervaart de markt vandaag als positief", zegt Bart Vanbaelen, Manager Marketing Information bij Graydon Belgium nv. "Dat is, na de moeilijke economische tijden van de afgelopen jaren, een goed signaal. Maar tegelijkertijd ook een verrassend signaal: uit ons onderzoek van 2013, dus nog maar een jaar geleden, bleek immers dat toen slechts 35% van de groothandels de markt als positief ervoer."