70% van de bedrijven uit de S&P 500 maakte beter dan verwachte bedrijfsresultaten bekend. Vraag is echter of deze prestatie in het derde kwartaal zal kunnen worden verdergezet. Een verontrustend feit is dat in het tweede kwartaal de omzetten niet zo sterk stegen als de winsten.

Gemengd beeld bij landbouwgrondstoffen

Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) moest op weekbasis 1 procent inleveren.

Op de lokale Amerikaanse markt steeg de

kleinhandelsverkoop van FCOJ in de vier weken die eindigden op 7 juli met 5,4 procent.

Intussen is er nog steeds geen sprake van orkaandreiging. Cacao liet met een klim van 4,5 procent de grootste prijsstijging optekenen.

De prijs wordt ondersteund door droogte in delen van West-Afrika. Een pond suiker werd 5,9 procent goedkoper. Recent zijn de weersomstandigheden in Brazilië sterk verbeterd.

Tussen april en juli viel er veel meer neerslag dan normaal waardoor niet alleen de oogst maar ook de verwerking en uitvoer ervan vertraging opliep.

Door het drogere weer kan een deel van de achterstand worden goedgemaakt. Tijdens de eerste drie weken van juli werd

3,9 procent meer suikerriet verwerkt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Sinds de start van het oogstjaar 2012-2013 in april

werd 22 procent minder suiker verwerkt dan een jaar eerder. 3

India kampt dan weer met een tekort aan neerslag.

Net als vorig jaar komt de moesson traag op gang. Tussen 1 juli en 25 juli lag de gecumuleerde neerslag 22 procent onder het langjarig gemiddelde.

70% van de bedrijven uit de S&P 500 maakte beter dan verwachte bedrijfsresultaten bekend. Vraag is echter of deze prestatie in het derde kwartaal zal kunnen worden verdergezet. Een verontrustend feit is dat in het tweede kwartaal de omzetten niet zo sterk stegen als de winsten.Gemengd beeld bij landbouwgrondstoffen Bij de landbouwgrondstoffen was het beeld volgens Royal Bank of Scotland gemengd. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) moest op weekbasis 1 procent inleveren. Op de lokale Amerikaanse markt steeg de kleinhandelsverkoop van FCOJ in de vier weken die eindigden op 7 juli met 5,4 procent. Intussen is er nog steeds geen sprake van orkaandreiging. Cacao liet met een klim van 4,5 procent de grootste prijsstijging optekenen. De prijs wordt ondersteund door droogte in delen van West-Afrika. Een pond suiker werd 5,9 procent goedkoper. Recent zijn de weersomstandigheden in Brazilië sterk verbeterd. Tussen april en juli viel er veel meer neerslag dan normaal waardoor niet alleen de oogst maar ook de verwerking en uitvoer ervan vertraging opliep. Door het drogere weer kan een deel van de achterstand worden goedgemaakt. Tijdens de eerste drie weken van juli werd 3,9 procent meer suikerriet verwerkt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Sinds de start van het oogstjaar 2012-2013 in april werd 22 procent minder suiker verwerkt dan een jaar eerder. 3 India kampt dan weer met een tekort aan neerslag. Net als vorig jaar komt de moesson traag op gang. Tussen 1 juli en 25 juli lag de gecumuleerde neerslag 22 procent onder het langjarig gemiddelde.