Ze weigert zich onder druk te laten zetten door de financiële markten, een politieke unie kan volgens Merkel niet onder druk ontstaan. De kanselier gaat zodoende de confrontatie met de Franse president Hollande aan.

Merkel krijgt steun van haar landgenoten, want 68% van de Duitsers wil dat Griekenland de eurozone verlaat. Enkele maanden geleden was dat nog minder dan 50%.

Wanneer Merkel tegen de wil van haar landgenoten ingaat, dreigt ze haar elektoraat tegen de borst te stuiten. Er is in Duitsland een sterke kritische ondertoon tegen de euro, die zich verzet tegen het storten van geld in bodemloze putten.

Maar Griekenland is niet het enige Europese probleem, ook het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie blijft flirten met de kaap van 7 %, het kwam uit op 6,96% of 5 basispunten meer dan gisteren.

De Europese beurzen hielden er echter nochtans de stemming in, de Euro Stoxx 50 sloot bijna anderhalf procent hoger af.

Telenet lanceert nieuwe digitale zender

Telenet kondigt vandaag de lancering van de nieuwe digitale zender "ShortsHD" aan. Vanaf september kan de kijker hier terecht voor een selectie van de beste internationale kortfilms, waaronder ook diverse films van Belgische makelij.

Hiermee bevestigt Telenet nogmaals het belang dat het hecht aan de ontwikkeling van jonge Belgische cineasten. Via deze nieuwe zender wil het bedrijf ook de kortfilm de nodige aandacht bieden en dichter bij de klant brengen.

Ze weigert zich onder druk te laten zetten door de financiële markten, een politieke unie kan volgens Merkel niet onder druk ontstaan. De kanselier gaat zodoende de confrontatie met de Franse president Hollande aan. Merkel krijgt steun van haar landgenoten, want 68% van de Duitsers wil dat Griekenland de eurozone verlaat. Enkele maanden geleden was dat nog minder dan 50%. Wanneer Merkel tegen de wil van haar landgenoten ingaat, dreigt ze haar elektoraat tegen de borst te stuiten. Er is in Duitsland een sterke kritische ondertoon tegen de euro, die zich verzet tegen het storten van geld in bodemloze putten. Maar Griekenland is niet het enige Europese probleem, ook het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie blijft flirten met de kaap van 7 %, het kwam uit op 6,96% of 5 basispunten meer dan gisteren. De Europese beurzen hielden er echter nochtans de stemming in, de Euro Stoxx 50 sloot bijna anderhalf procent hoger af. Telenet lanceert nieuwe digitale zender Telenet kondigt vandaag de lancering van de nieuwe digitale zender "ShortsHD" aan. Vanaf september kan de kijker hier terecht voor een selectie van de beste internationale kortfilms, waaronder ook diverse films van Belgische makelij. Hiermee bevestigt Telenet nogmaals het belang dat het hecht aan de ontwikkeling van jonge Belgische cineasten. Via deze nieuwe zender wil het bedrijf ook de kortfilm de nodige aandacht bieden en dichter bij de klant brengen.