De tijd van het potverteren is echter achter de rug en nu moet de rekening worden betaald. Blijkt dat de 65-plussers op kap van de huidige generatie geleefd hebben. In de Verenigde Staten is daarvoor al het woord "Generational Theft" uitgevonden, waarmee wordt bedoeld dat de ene generatie de andere heeft bestolen.

De generatie die dit jaar 65 jaar wordt, heeft in de VS bijna 327.000 dollar meer van de overheid ontvangen dan ze heeft betaald aan federale belastingen. Anderzijds zullen de kinderen die nu geboren worden 421.000 dollar aan de overheid moeten betalen. De rekening is dan snel gemaakt.

De tijd van het potverteren is echter achter de rug en nu moet de rekening worden betaald. Blijkt dat de 65-plussers op kap van de huidige generatie geleefd hebben. In de Verenigde Staten is daarvoor al het woord "Generational Theft" uitgevonden, waarmee wordt bedoeld dat de ene generatie de andere heeft bestolen. De generatie die dit jaar 65 jaar wordt, heeft in de VS bijna 327.000 dollar meer van de overheid ontvangen dan ze heeft betaald aan federale belastingen. Anderzijds zullen de kinderen die nu geboren worden 421.000 dollar aan de overheid moeten betalen. De rekening is dan snel gemaakt.