Daarnaast is er natuurlijk nog de zeepbel op de vastgoedmarkt. Als die misloopt, dreigen de banken te worden opgezadeld met enorme bedragen aan probleemkredieten. Maar er is nog een veel groter probleem, waar tot dusver door de economen weinig of geen aandacht aan werd besteed.

60% van het Chinees water is niet drinkbaar en de situatie wordt alleen maar erger en erger. In de stad Lanzhou moeten de inwoners nu flessenwater drinken omdat het lokale water benzeen bevat. Het ontbreken van drinkbaar water kan op termijn ook de Chinese economie zware schade berokkenen.

Daarnaast is er natuurlijk nog de zeepbel op de vastgoedmarkt. Als die misloopt, dreigen de banken te worden opgezadeld met enorme bedragen aan probleemkredieten. Maar er is nog een veel groter probleem, waar tot dusver door de economen weinig of geen aandacht aan werd besteed. 60% van het Chinees water is niet drinkbaar en de situatie wordt alleen maar erger en erger. In de stad Lanzhou moeten de inwoners nu flessenwater drinken omdat het lokale water benzeen bevat. Het ontbreken van drinkbaar water kan op termijn ook de Chinese economie zware schade berokkenen.