Dat heeft gevolgen voor de levensstijl van de gepensioneerde Amerikanen. 60% van Amerikaanse Baby Boomers heeft bovendien te weinig gespaard voor zijn of haar pensioen.

Onder andere de beurscrisis heeft het spaargeld van de Amerikanen drastisch doen krimpen en begint zich te wreken. In 2008 gaf de leeftijdscategorie tussen 65 en 74 jaar 12% minder uit dan dezelfde leeftijdsgroep in 2000.

Heel wat gepensioneerde Baby Boomers dreigen in financiële problemen te raken en dat zal niet zonder economische gevolgen blijven. De gemiddelde opbrengst van obligatiebeleggingen bedraagt nog 2,50%, terwijl de beurzen in een optimistisch scenario gemiddeld 6% op lange termijn kunnen opbrengen.

De Baby Boomers gaan minder te besteden hebben en daardoor dreigt de economische groei verder af te remmen. Zelfs bij een rendement van 8,90% op obligaties en 6,30% op obligaties dreigt nog 47% van de Baby Boomers in financiële problemen te raken.

Dat heeft gevolgen voor de levensstijl van de gepensioneerde Amerikanen. 60% van Amerikaanse Baby Boomers heeft bovendien te weinig gespaard voor zijn of haar pensioen. Onder andere de beurscrisis heeft het spaargeld van de Amerikanen drastisch doen krimpen en begint zich te wreken. In 2008 gaf de leeftijdscategorie tussen 65 en 74 jaar 12% minder uit dan dezelfde leeftijdsgroep in 2000. Heel wat gepensioneerde Baby Boomers dreigen in financiële problemen te raken en dat zal niet zonder economische gevolgen blijven. De gemiddelde opbrengst van obligatiebeleggingen bedraagt nog 2,50%, terwijl de beurzen in een optimistisch scenario gemiddeld 6% op lange termijn kunnen opbrengen. De Baby Boomers gaan minder te besteden hebben en daardoor dreigt de economische groei verder af te remmen. Zelfs bij een rendement van 8,90% op obligaties en 6,30% op obligaties dreigt nog 47% van de Baby Boomers in financiële problemen te raken.