Deze stelling wordt bevestigd door een recente studie, waarin te lezen staat dat 60% van alle beurstransacties gebeurt door rijke bovenlaag. Dagelijks wordt meer dan de helft van de beurstransacties afgehandeld in opdracht van de rijkste 5% in de wereld.

De resterende 95% heeft absoluut geen greep op de financiële markten. Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie hoogst ongezond kan worden genoemd. Bij het opstarten van de beurshandel was het de bedoeling dat iedereen er aan zou deelnemen. Dit voornemen ligt verder weg dan ooit tevoren.

Deze stelling wordt bevestigd door een recente studie, waarin te lezen staat dat 60% van alle beurstransacties gebeurt door rijke bovenlaag. Dagelijks wordt meer dan de helft van de beurstransacties afgehandeld in opdracht van de rijkste 5% in de wereld. De resterende 95% heeft absoluut geen greep op de financiële markten. Het spreekt voor zichzelf dat deze situatie hoogst ongezond kan worden genoemd. Bij het opstarten van de beurshandel was het de bedoeling dat iedereen er aan zou deelnemen. Dit voornemen ligt verder weg dan ooit tevoren.