Toch bleven de Europese beurzen tijdens de voorbije dagen goed op dreef, dit evenwel onder geringe verhandelde volumes. Volgens Bloomberg lagen die verhandelde volumes gisteren 20% onder het gemiddelde van de voorbije 30 dagen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat een forse correctie op de Europese beurzen op til is.

Ontmantelingsplan weegt zwaar op resultaten Dexia

Vorige week maakte Dexia de halfjaarcijfers bekend. In de toelichting op de cijfers gaf de bank de volgende toelichting:

Tijdens het eerste halfjaar van 2012 werd het ordentelijk ontmantelingsplan van de groep Dexia verder uitgevoerd in een economische en financiële omgeving waarin de Europese soevereine schulden nog steeds onder grote druk staan, vooral in de landen van Zuid-Europa, terwijl de economische conjunctuur globaal genomen sterk verslechterd is.

Ondanks deze uitzonderlijk moeilijke omstandigheden heeft Dexia zich gehouden aan de verbintenissen tot het verkopen van zijn belangrijkste commerciële entiteiten, die in oktober 2011 door de raad van bestuur van de Groep gevalideerd werden.

De realisatie ervan vormt een essentieel onderdeel van het ordentelijk ontmantelingsplan van Dexia dat de Belgische, Franse en Luxemburgse overheid ter goedkeuring hebben overgemaakt aan de Europese Commissie.

De resultaten van het 1e halfjaar van 2012, die de raad van bestuur tijdens zijn vergadering van 2 augustus 2012 heeft goedgekeurd, dragen de stempel van de uitvoering van dit plan, en in afwachting van een definitieve beslissing van de Europese Commissie over de staatswaarborg staan ze ook zwaar onder druk van de financieringskosten van de Groep.

Toch bleven de Europese beurzen tijdens de voorbije dagen goed op dreef, dit evenwel onder geringe verhandelde volumes. Volgens Bloomberg lagen die verhandelde volumes gisteren 20% onder het gemiddelde van de voorbije 30 dagen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat een forse correctie op de Europese beurzen op til is. Ontmantelingsplan weegt zwaar op resultaten Dexia Vorige week maakte Dexia de halfjaarcijfers bekend. In de toelichting op de cijfers gaf de bank de volgende toelichting: Tijdens het eerste halfjaar van 2012 werd het ordentelijk ontmantelingsplan van de groep Dexia verder uitgevoerd in een economische en financiële omgeving waarin de Europese soevereine schulden nog steeds onder grote druk staan, vooral in de landen van Zuid-Europa, terwijl de economische conjunctuur globaal genomen sterk verslechterd is. Ondanks deze uitzonderlijk moeilijke omstandigheden heeft Dexia zich gehouden aan de verbintenissen tot het verkopen van zijn belangrijkste commerciële entiteiten, die in oktober 2011 door de raad van bestuur van de Groep gevalideerd werden. De realisatie ervan vormt een essentieel onderdeel van het ordentelijk ontmantelingsplan van Dexia dat de Belgische, Franse en Luxemburgse overheid ter goedkeuring hebben overgemaakt aan de Europese Commissie. De resultaten van het 1e halfjaar van 2012, die de raad van bestuur tijdens zijn vergadering van 2 augustus 2012 heeft goedgekeurd, dragen de stempel van de uitvoering van dit plan, en in afwachting van een definitieve beslissing van de Europese Commissie over de staatswaarborg staan ze ook zwaar onder druk van de financieringskosten van de Groep.