In geval Italië onbestuurbaar wordt, kan dit de Europese schuldencrisis opnieuw doen opflakkeren. Volgens Citigroup is de kans op dergelijk scenario relatief klein, maar Goldman Sachs is het daar niet mee eens.

Er zou 50% kans zijn op een negatieve uitslag bij de Italiaanse verkiezingen, waarbij meer bepaald Silvio Berlusconi hoog zou scoren.

Komt er toch ruimte voor een centrum-linkse regering, dan zal dit een positief effect hebben op de koersen van de Italiaanse staatsobligaties.

De spreads met de Duitse staatsobligaties zou vanaf de huidige niveaus met 50 tot 75 basispunten kunnen afnemen. Een 'hangparlement' zou echter de onzekerheid op de financiële markten doen toenemen.

In geval Italië onbestuurbaar wordt, kan dit de Europese schuldencrisis opnieuw doen opflakkeren. Volgens Citigroup is de kans op dergelijk scenario relatief klein, maar Goldman Sachs is het daar niet mee eens. Er zou 50% kans zijn op een negatieve uitslag bij de Italiaanse verkiezingen, waarbij meer bepaald Silvio Berlusconi hoog zou scoren. Komt er toch ruimte voor een centrum-linkse regering, dan zal dit een positief effect hebben op de koersen van de Italiaanse staatsobligaties. De spreads met de Duitse staatsobligaties zou vanaf de huidige niveaus met 50 tot 75 basispunten kunnen afnemen. Een 'hangparlement' zou echter de onzekerheid op de financiële markten doen toenemen.