Mohammad El-Erian, chief executive van Pimco, verklaarde vanmiddag op de Milken Global Conference dat er 50-50 kans is dat de Amerikaanse economie op eigen houtje verder zal groeien. Volgens El-Erian zal de FED in het verhaal een belangrijke rol spelen.

De Amerikaanse centrale bank zou namelijk de economie haar eigen gangetje laten gaan zonder verder ingrijpen. Door nog meer in te grijpen zouden de kansen op het ontstaan van zeepbellen alleen maar toenemen. De kansen op dergelijke zeepbellen zijn overigens nog steeds aanwezig.

Mohammad El-Erian, chief executive van Pimco, verklaarde vanmiddag op de Milken Global Conference dat er 50-50 kans is dat de Amerikaanse economie op eigen houtje verder zal groeien. Volgens El-Erian zal de FED in het verhaal een belangrijke rol spelen. De Amerikaanse centrale bank zou namelijk de economie haar eigen gangetje laten gaan zonder verder ingrijpen. Door nog meer in te grijpen zouden de kansen op het ontstaan van zeepbellen alleen maar toenemen. De kansen op dergelijke zeepbellen zijn overigens nog steeds aanwezig.