De sector heeft last van opdroging van de liquiditeit en stijging van de rente.

Dit is precies wat de regering op het oog had, omdat zij consolidatie van de sector voorstaat. En dit is zeer wijs, aangezien hiermee wordt voorkomen dat het nu nog prille zeepbelletje later uiteen zal spatten.

Dat betekent absoluut niet dat de vastgoedsector op de rand van de afgrond staat. De regering gaat namelijk door met het stimuleren van goedkope 'sociale' woningbouw.

En wel in een indrukwekkend tempo van meer dan 10 miljoen woningen per jaar. Dit is goed voor het vinden van een nieuw evenwicht op de woningmarkt, waarbij niet mag worden vergeten dat in China vanwege de verstedelijking sprake is van een tekort in plaats van een overschot aan woningen.

Het is niet moeilijk om een leegstaand gebouw of een onafgerond bouwproject te vinden in een economie die buitengewoon uitgestrekt en niet altijd erg goed georganiseerd is. Dit mag de werkelijkheid echter niet verdoezelen.

De sector heeft last van opdroging van de liquiditeit en stijging van de rente. Dit is precies wat de regering op het oog had, omdat zij consolidatie van de sector voorstaat. En dit is zeer wijs, aangezien hiermee wordt voorkomen dat het nu nog prille zeepbelletje later uiteen zal spatten. Dat betekent absoluut niet dat de vastgoedsector op de rand van de afgrond staat. De regering gaat namelijk door met het stimuleren van goedkope 'sociale' woningbouw. En wel in een indrukwekkend tempo van meer dan 10 miljoen woningen per jaar. Dit is goed voor het vinden van een nieuw evenwicht op de woningmarkt, waarbij niet mag worden vergeten dat in China vanwege de verstedelijking sprake is van een tekort in plaats van een overschot aan woningen. Het is niet moeilijk om een leegstaand gebouw of een onafgerond bouwproject te vinden in een economie die buitengewoon uitgestrekt en niet altijd erg goed georganiseerd is. Dit mag de werkelijkheid echter niet verdoezelen.