50.000 jobs op Wall Street in gevaar

Morgan Stanley komt volgende week maandag met een mededeling die zonder enige twijfel betrekking zal hebben op banenverlies bij de zakenbank. De vraag is alleen hoeveel jobs er zullen moeten sneuvelen. Dat er iets zal gebeuren staat als een paal boven water.

Bloomberg meent uit goede bron te hebben vernomen dat er in eerste instantie 1.600 jobs bij Morgan Stanley zullen moeten verdwijnen.

Morgan Stanley’s CEO James Gorman heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat Wall Street moet afslanken.

Morgan Stanley, maar ook de andere zakenbanken op de beurs van Wall Street, hebben een paar moeilijke jaren achter de rug. In 2011 verdwenen duizenden banen, bij het begin van vorig jaar werd nogmaals een nieuwe ontslaggolf aangekondigd. Maar daarmee is het nog niet afgelopen.

Meredith Whitney denkt zelfs dat dit nog maar het begin is. Zij voorspelde dat er alles samen bij de grote Amerikaanse zakenbanken 50.000 banen moeten sneuvelen.

Bovendien zullen de bonusvergoedingen een stuk lager liggen. Uiteindelijk is de downsizing volgens Whitney een goede zaak, de sector van de investment banken zal weer gezond worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content