John Pandtle zorgt onder meer voor het fondsenbeheer in Amerikaanse aandelen Nordea 1-North American All Cap Fund. Dat onderdeel zag zijn koers ontploffen met meer dan 70% sinds zijn lancering in mei 2012 met activa onder beheer die vandaag meer dan 2,3 miljard euro bedragen. Dit zijn zijn tips:

1) Niet bang zijn

"De Amerikaanse groei zal in 2015 goed blijven, rond de 2-3 procent. De lage inflatie en de daling van de olieprijzen compenseren het effect van de stijging van de dollar tegenover de andere valuta.

De marges zullen stabiel blijven, met een opwaardering die nog kan stijgen. The Fed zou gematigd moeten blijven in het normaliseringsproces van zijn monetaire politiek, de context zou dus gunstig voor aandelen moeten blijven."

2) Sectoren

"Momenteel focussen we op de financiële, industriële, technologische en farmaceutische sectoren. In die activiteiten vinden we de beste combinatie tussen aantrekkelijke valorisaties en toekomstige groeiperspectieven."

3) Financieel

"We mikken op twee soorten instellingen : bedrijven van financiële diensten (verzekeraars, privébanken) en regionale banken. Die laatste instellingen hebben de beste groeivooruitzichten in een context waar het krediet aan bedrijven weer vertrokken is. De verhoging van het basisrentetarief zal een onmiddellijke impact uitoefenen op hun marges."

4) Gezondheid

"In de gezondheidssector geven we de voorkeur aan een producent van generische producten als Activis, of aan medische uitrusting als Zimmer (een producent van prothesen) of St Jude Medical."

5) Railroad tycoon

"De sector van spoorwegvervoer is één van de beste manieren om te surfen op het terugveerpotentieel van de Amerikaanse economie. Ondanks de verhoging van de laatste maanden op de aandelen van dat segment blijf het potentieel positief onder meer met een bedrijf als Union Pacific." (FD)

John Pandtle zorgt onder meer voor het fondsenbeheer in Amerikaanse aandelen Nordea 1-North American All Cap Fund. Dat onderdeel zag zijn koers ontploffen met meer dan 70% sinds zijn lancering in mei 2012 met activa onder beheer die vandaag meer dan 2,3 miljard euro bedragen. Dit zijn zijn tips: "De Amerikaanse groei zal in 2015 goed blijven, rond de 2-3 procent. De lage inflatie en de daling van de olieprijzen compenseren het effect van de stijging van de dollar tegenover de andere valuta. De marges zullen stabiel blijven, met een opwaardering die nog kan stijgen. The Fed zou gematigd moeten blijven in het normaliseringsproces van zijn monetaire politiek, de context zou dus gunstig voor aandelen moeten blijven." "Momenteel focussen we op de financiële, industriële, technologische en farmaceutische sectoren. In die activiteiten vinden we de beste combinatie tussen aantrekkelijke valorisaties en toekomstige groeiperspectieven." "We mikken op twee soorten instellingen : bedrijven van financiële diensten (verzekeraars, privébanken) en regionale banken. Die laatste instellingen hebben de beste groeivooruitzichten in een context waar het krediet aan bedrijven weer vertrokken is. De verhoging van het basisrentetarief zal een onmiddellijke impact uitoefenen op hun marges.""In de gezondheidssector geven we de voorkeur aan een producent van generische producten als Activis, of aan medische uitrusting als Zimmer (een producent van prothesen) of St Jude Medical.""De sector van spoorwegvervoer is één van de beste manieren om te surfen op het terugveerpotentieel van de Amerikaanse economie. Ondanks de verhoging van de laatste maanden op de aandelen van dat segment blijf het potentieel positief onder meer met een bedrijf als Union Pacific." (FD)