Bij vergelijking van de twee periodes dient rekening gehouden te worden met het uitzonderlijke succes in Frankrijk en Franstalig België van Bienvenue chez les Ch'tis in 2008, en met de timing van de vakantieperiodes (zowel kerstvakantie als paasvakantie) waarbij het eerste kwartaal van 2009 heel wat minder vakantiedagen toonde dan dezelfde periode in 2008.

Bovendien was 2008 een schrikkeljaar. Lichtpunten in het aanbod van het eerste kwartaal waren The Curious Case of Benjamin Button, Bolt 3D, Twilight, Seven Pounds en Valkyrie (internationale top 5), maar zij konden een absolute kaskraker als Bienvenue chez les Ch'tis (eerste kwartaal 2008) niet compenseren.

Van januari tot en met maart bracht het live opera programma Opera in de Cinema meer dan 23 000 Belgische en Franse operaliefhebbers naar Kinepolis.

Inmiddels werden het tweede kwartaal en de paasdagen ingezet met een uiterst succesvolle release van Fast and Furious 4, en toppers zoals Knowing, Monsters vs. Aliens 3D, Duplicity, Coco (Frankrijk, België) en SM Rechter (Vlaanderen).

Voorts wordt de kroon van het tweede trimester gespannen door Angels and Demons, Night at the Museum 2, Terminator Salvation: The Future Begins, Coco avant Chanel (Frankrijk, België), en een reeks 3D-films waaronder Coraline 3D.

Op 9 mei wordt in België en Frankrijk de tiende en laatste live opera van het Metropolitan Operaseizoen gepresenteerd: La Cenerentola (Rossini). In Frankrijk wordt op 25 juni Carmen rechtstreeks vanuit l'Opéra Comique de Paris doorgeseind naar alle Franse Kinepolis-bioscopen. Kinepolis België participeert aan de wereldwijde avondvertoning van Iron Maiden: Flight 666 - The Movie.

Deze spectaculaire documentaire, die de Britse metalband backstage volgt tijdens de succesvolle 'Somewhere Back In Time' tournee, wordt op één enkele avond, namelijk op dinsdagavond 21 april, in alle Belgische Kinepolis-bioscopen digitaal vertoond.

Op 18 april, reserveert Kinepolis Gent (België) diverse bioscoopzalen voor de avant-première van de allerlaatste episode van de populaire tv-reeks Flikken.

Bij vergelijking van de twee periodes dient rekening gehouden te worden met het uitzonderlijke succes in Frankrijk en Franstalig België van Bienvenue chez les Ch'tis in 2008, en met de timing van de vakantieperiodes (zowel kerstvakantie als paasvakantie) waarbij het eerste kwartaal van 2009 heel wat minder vakantiedagen toonde dan dezelfde periode in 2008. Bovendien was 2008 een schrikkeljaar. Lichtpunten in het aanbod van het eerste kwartaal waren The Curious Case of Benjamin Button, Bolt 3D, Twilight, Seven Pounds en Valkyrie (internationale top 5), maar zij konden een absolute kaskraker als Bienvenue chez les Ch'tis (eerste kwartaal 2008) niet compenseren. Van januari tot en met maart bracht het live opera programma Opera in de Cinema meer dan 23 000 Belgische en Franse operaliefhebbers naar Kinepolis. Inmiddels werden het tweede kwartaal en de paasdagen ingezet met een uiterst succesvolle release van Fast and Furious 4, en toppers zoals Knowing, Monsters vs. Aliens 3D, Duplicity, Coco (Frankrijk, België) en SM Rechter (Vlaanderen). Voorts wordt de kroon van het tweede trimester gespannen door Angels and Demons, Night at the Museum 2, Terminator Salvation: The Future Begins, Coco avant Chanel (Frankrijk, België), en een reeks 3D-films waaronder Coraline 3D. Op 9 mei wordt in België en Frankrijk de tiende en laatste live opera van het Metropolitan Operaseizoen gepresenteerd: La Cenerentola (Rossini). In Frankrijk wordt op 25 juni Carmen rechtstreeks vanuit l'Opéra Comique de Paris doorgeseind naar alle Franse Kinepolis-bioscopen. Kinepolis België participeert aan de wereldwijde avondvertoning van Iron Maiden: Flight 666 - The Movie. Deze spectaculaire documentaire, die de Britse metalband backstage volgt tijdens de succesvolle 'Somewhere Back In Time' tournee, wordt op één enkele avond, namelijk op dinsdagavond 21 april, in alle Belgische Kinepolis-bioscopen digitaal vertoond. Op 18 april, reserveert Kinepolis Gent (België) diverse bioscoopzalen voor de avant-première van de allerlaatste episode van de populaire tv-reeks Flikken.