De raming is afkomstig van John Burns Real Estate Consulting, dat voor volgend jaar rekening houdt met 2,40 miljoen huizen die als gevolg van foreclosures verkocht zouden worden.

Dat stemt dan weer overeen met 45% van het totaal aantal verkopen. Volgens John Burns Real Estate Consulting zullen gedwongen verkopen minstens een kwart van de markt uitmaken tijdens de komende vier jaar.

In een gezonde vastgoedmarkt is maar 6 tot 7% van de verkopen afkomstig van gedwongen verkopen. In sommige delen van het land zou de situatie minder ernstig zijn dan in andere, waarbij vooral steden die zwaar door de vastgoedcrisis werden getroffen het wat beter zouden doen. Met name Houston en Dallas zouden in dat geval verkeren.

De raming is afkomstig van John Burns Real Estate Consulting, dat voor volgend jaar rekening houdt met 2,40 miljoen huizen die als gevolg van foreclosures verkocht zouden worden. Dat stemt dan weer overeen met 45% van het totaal aantal verkopen. Volgens John Burns Real Estate Consulting zullen gedwongen verkopen minstens een kwart van de markt uitmaken tijdens de komende vier jaar. In een gezonde vastgoedmarkt is maar 6 tot 7% van de verkopen afkomstig van gedwongen verkopen. In sommige delen van het land zou de situatie minder ernstig zijn dan in andere, waarbij vooral steden die zwaar door de vastgoedcrisis werden getroffen het wat beter zouden doen. Met name Houston en Dallas zouden in dat geval verkeren.